Luieren

Ik ben een levensgenieter, daar schaam ik me niet voor. Lekker onder een boompje genieten van het lekkere weer, koel drankje erbij, het zachte zoemen van de stofzuiger die door mevrouw blootpoot wordt gehanteerd op de achtergrond.
 photo 33F956E9-BBE6-454E-BC25-941B7B2F34F7_zpsqcjpobbk.jpg

Echter, is het van belang dat je als levensgenieter nooit niet geniet? Is levensgenieten absoluut, of hoogstens relatief en in relatie tot wat dan eigenlijk. Tot niet genieten? Is er een niet-negatie tegengestelde van genieten? Hierbij even het leven uit levensgenieter negerend, omdat doodgenieter onzinnig is. En dood-nietgenieter een dubbele negatie. 

Misschien is het simpel genoeg om te veronderstellen dat je het meerendeel van de tijd moet genieten. Maar stel dat je 69% van je tijd geniet, masr de resterende tijd zwaar depressief bent, dan zou je toch nauwelijks als levensgenieter gekenschetst mogen worden. 

Mmm, van Dale.
 photo B8A99E6D-65AF-4BF2-A32B-39855C2EE8DA_zpsmrjrx5kh.png

Ook niet echt verheffend. Dekt niet echt de lading, lijkt meer op een “goede dingen genieter”. 

Misschien dat dit toch het randje raakt, maar dan meer de kant op dat genoten kan worden van alle dingen in het leven, en dat door de daad van het genieten zelf slechte of foute dingen goed worden.

Misschien ligt het in het genieten.  Van Dale; photo 4351D85F-4BC3-4210-95D2-DDE11723EE41_zpswgbullrz.png

Tja, dat dan weer wel. Lijkt me voldoende