Categorie archief: Drinken

Kater

Is niet goed hè, wakker worden met een kater. Maar daar had ik vanmorgen geen last van, ik had ook maar twee glazen mede gedronken. Nee, vanmorgen had ik een ander soort kater. Een snurkkater. Als je neus de hele nacht dicht zit, zul je door de mond moeten ademen. En daar wordt de mond verschrikkelijk droog van. Als taak leer. Kloven in de keelgat. Voordat de binnenkant weer normaal aanvoelt, ben je minstens een half uur verder. En dat alles terwijl ik helemaal niet verkouden ben ofzo. Tijd voor deductie. Of eigenlijk een abductief syllogisme a la Peirce.

(null)
Wat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn. Ik kan me herinneren dat dit fenomeen tijdens mijn studententijd te Grun vaker voorkwam. Dat de neus helemaal dicht zit zonder direct aanwijsbare reden. Destijds was de oplossing om geen kroegwijn meer te drinken.
Dat was zeker geen kwaliteitswijntje en met de kennis van nu zou ik kunnen, ja zelfs durven veronderstellen dat er wat zooi bij gelazerd werd door de producent teneinde productiefouten te verdoezelen. Zooi zoals Sulfiet. Dit wordt volgens de literatuur ook veelvuldig aan mede toegevoegd, in de vorm van bijvoorbeeld Camden tabletten. Zou me niets verbazen als die Belgische producenten van bovenstaand Mede-fleske zich hier ook van bediend hebben. Dacht alleen dat het dan ook op het etiket moest staan, maar ja, het blijven Belgen he.
Op internet voldoende voorbeelden van mensen die niet tegen sulfiet kunnen. Die last krijgen van de lichtwegen. Één en één.
Mooi dat ik nu al weet dat ik dus zeker geen sulfiet zal kunnen gebruiken. Dan dient er echter wel een rigide schoonmaak- cq reinheidsbeleid te worden nageleefd. Zal mevrouw Blootpoot vast niet erg vinden